vineri, 14 septembrie 2007

Bacon poarta vina


Intr-o vreme in care signmaking-ul exista sub forma unor insemne decorative pictate manual la intrarea in pravalii, Francis Bacon, luminat de o revelatie, afirma ca stiinta este putere (knowledge is power). Pragmatismul agresiv afirmat in contemporaneitate a transformat celebra sintagma, propunand o formula mai la indemana, devenita deja postulat si mod de viata: informatia este putere.
Afla mai mult. Fii la curent. Informeaza-te. Acestea sunt sloganurile impuse ale momentului care ne guverneaza o buna parte a activitatii cotidiene. Nevoia de informare deriva, de fapt, din nevoia de supravietuire (citeste adaptare) Nepasarea si ignorarea noutatii, fie ca aceasta poarta numele de stire, zvon sau simpla barfa, te va trimite, mai devreme sau mai tarziu, in sfera desuetilor, apoi a marginalizatilor si, intr-un final, in cea a exclusilor.
Este cert, traim intr-un vartej continuu al unui flux informational de neoprit. Incercam sa extragem semnificatii pe care sa le transformam in oportunitati care sa ne propulseze spre evolutie sau simple date pe care le dam rapid uitarii.

Niciun comentariu: