vineri, 15 februarie 2008

O idee practică, un concept creativ, o provocare


Lucrarea a adus companiei Adversar Design provocarea creării şi montării unui totem rotativ luminat cu spoturi de piscină cu LED-uri, în vederea mascării unei guri de canal din faţa unei cafenele. Ineditul proiectului constă în faptul că tot aburul este colectat prin coloana totemului şi iese prin partea superioară a ceştii, conferind un efect surprinzător. Totemul se integrează coerent în peisaj şi învioreză atmosfera din faţa cafenelei, ceaşca aburindă îmbiindu-te să intri la o şuetă. Pentru obţinerea unui aspect de porţelan, ceaşca şi farfurioara au fost confecţionate din polistiren finisat şi vopsit. Pentru Adversar Design, provocarea a constat în găsirea şi aplicarea elementelor şi soluţiilor tehnice pentru montarea motorului rotativ care funcţioneaza în condiţii de umiditate şi temperatură ridicată. Prin acest proiect, Adversar Design demonstrează din nou că polistirenul, folosit cu creativitate, poate crea efecte spectaculoase.

5 comentarii:

Anonim spunea...

semnul asta nu ma imbie, nu ma provoaca, mi se pare chiar usor penibil

Anonim spunea...

cafea cu aroma de canal =))

Anonim spunea...

poate ca nu imbie la o degustare la fel ca un print cu o imagine sugestiva, insa din punct de vedere tehnic e totusi o abordare creativa a problemei. as vrea sa vad mai multe astfel de incercari in peisajul urban, blocat intr-o signalistica standardizata parca.

Anonim spunea...

m-a induiosat shpilu strategic prin care producatorul a tinut sa-si aseze masina branduita in poza. ce-o fi gandit? ca pica pe spate agentiile si nu stiu cine-o fi fatat ceasca protapita intr-un ciubuc. oricum, nu degeaba oamenii isi zic adversarii designului. sunt chiar cinstiti la faza asta.

Anonim spunea...

Penibil. Si-au spart capul o caruta de oameni ca sa faca un fis. nu stiu de ce se investesc bani si resurse in proiecte penibile. Nu numai ca nu ma imbie cum spunea un anonim ba chiar imi imaginez scursura aia care da aburul cafelei. Mie mi se pare o dovada de prost gust. Daca tot a avut clientul bani de aruncat pe geam nu putea sa ia o mica parte din ei sa plateasca un design civilizat, nu stiu de ce a trebuit sa invirta un rahat in jurul altui rahat mai mare. Sint curios daca putea treaba aia. Oricum felicitari celui care a gasit solutia tehnica, nu-i de colo.
mersi